maandag 30 augustus 2010


HOU VAST DAT VAKANTIEGEVOEL!
Na een rustige zomerperiode is het eindelijk zo ver: het theaterseizoen gaat weer van start! Medewerkers zijn terug van hun welverdiende vakanties en de spanning stijgt. Komend seizoen staan er zo’n 280 voorstellingen op het programma die bezoekers helpen te ontsnappen uit hun eigen wereld. Wij kijken er naar uit!

Vrijdagavond 3 september barst het culturele seizoen in Alkmaar ‘officieel’ los met Kunst tot de Nacht. In heel Alkmaar zijn dan leuke culturele dingen te doen en in Theater De Vest zijn er gratis voorproefjes. Altijd al eens willen weten hoe Frans Strijards te werk gaat? Kom dan kijken naar zijn ‘openbare regie’ Planken en Hartstocht. Wil je een beeld krijgen van de voorstellingen van Daniel Samkalden, Eric Vaarzon Morel en De Nachtzusters? Kom dan naar de sneak previews in de REAAL Zaal. In de foyer wordt het genieten van muzikanten van Barrelhouse die het Blues Festival op 31 oktober promoten en Celtic Sin-é, die het Celtic Folk Festival van 28 februari onder de aandacht brengen. En dit alles is gratis te bezoeken. Zie www.theaterdevest.nl voor meer informatie!

Lees meer:
Blues Festival
Celtic Folk Festival
Kunst tot de Nacht

Elianne van Diepen, marketeer

zondag 1 augustus 2010


DE ZOMER IS IN 'FULL SWING'...
...en dat geldt letterlijk zeker voor Zomer op het Plein! Het is een mooi en succesvol seizoen tot nu toe. Er zijn al veel bijzondere acts voor publiek van alle leeftijden voorbij gekomen. Onlangs verscheen een mooi verslag in de Alkmaarse Courant waarin Zomer op het Plein beschreven wordt als een vaste waarde in de zomer. In de recensie van Milo Lambers werd precies de missie van Zomer op het Plein verwoord. Echt mooi als onze intentie naadloos aansluit bij wat publiek en recensent beleven. Dat inspireert! Over het optreden van Izaline schreef Milo: “… bij het laatste nummer lijkt het wel alsof Canadaplein op Curaçao ligt; iedereen danst en zingt”. En afsluitend: “Zomer op het Plein duurt nog tot midden augustus en als het weer en de bands net zo goed blijven als dit weekend, beloven er nog een paar leuke edities aan te komen”. Op het weer hebben we geen invloed maar leuke bands zijn bij deze gegarandeerd!

Vanmiddag dan ook een nieuwe frisse editie met Tim Knol, Anne Soldaat en als opener Eckhardt die we deze week nog aan de line up hebben toegevoegd. Tim is ten tijde van dit schrijven net gearriveerd. Hij heeft erg veel zin in het concert voor Zomer op het Plein en bewaart goede herinneringen aan zijn optreden van 2009. Wij ook trouwens! In mei 2011 komt zijn 2e cd uit vertelde hij zojuist. Alle songs zijn inmiddels klaar en Tim is daar erg tevreden over. In november gaan ze de studio in voor de opnamen en ze gaan ook nog een uitgebreide tournee doen. Maar eerst vanmiddag zijn programma met de focus op de succesvolle debuut cd. ‘Toevallig’ zitten Tim, Anne en Eckhardt alle drie bij Excelsior Recordings. Tim: “Erg leuk om zo gezamenlijk in deze line-up te staan!”. En nu weer snel achter de computer vandaan en naar het plein!

Henk Foekema, projectmedewerker festivals

PS: Check ook de expressierijke foto¹s van zowel artiesten als publiek gemaakt door Julia Free.