woensdag 15 december 2010

GEEN TIJDELIJK THEATER
Tot onze grote spijt heeft het college van burgemeester en wethouders besloten dat de tijdelijke huisvesting van Theater De Vest op Overstad niet door zal gaan. In een persbericht van de gemeente Alkmaar wordt dat besluit toegelicht. De programmering voor het tijdelijke theater in De Hallen was al zo goed als rond, waardoor nu veel voorstellingen geannuleerd zullen worden. Lees meer op onze website.

Wilt u reageren op het genomen besluit? Dan kan dat op deze Blog. Click hieronder op REACTIES en deel uw mening met ons. Heeft u geen persoonlijk account, dan kunt u voor anoniem kiezen.

vrijdag 10 december 2010


NIET GOED, THEATER TERUG!
Sinterklaas is weer terug naar Spanje dus gaan wij ons hier opmaken voor Kerstmis. Een tijd met mooie voorstellingen voor de hele familie en een gezellige kerstsfeer in ons theater. Donderdag 16 december gaat het voor mijn gevoel echt beginnen. Dan hebben we met alle collega’s ‘kerstkoffie’ en daarna wordt de foyer versierd. Er komt natuurlijk weer een grote kerstboom. Dat is een heel spektakel. Het begint met de lichtjes. Wie zelf altijd de lichtjes in de boom hangt weet dat het vooral belangrijk is dat de lampjessnoeren niet door elkaar gaan. Een heel karwei met honderden (misschien wel duizenden?!) lampjes… Aan alle kanten van de boom zijn vervolgens mensen bezig om de ballen in de takken te hangen. En er moet zelfs een hoogwerker aan te pas komen voor de bovenkant! Kom dus vooral even kijken als je in de buurt bent!

Maar op die dag gebeurt er meer: dan krijgen we namelijk ons kerstpakket. Zal de Kerstman ons dit jaar iets moois brengen? En dat geldt natuurlijk voor iedereen. Als je iets krijgt wat je al hebt, als je niet om kerstpakketten geeft of juist iets voor een ander wilt doen dan hebben wij, net als vorig jaar, de actie: Niet goed, theater terug. Ruil je kerstcadeau voor twee vrijkaarten en steun daarmee de Voedselbank. Bijzonder dit jaar is dat ook andere culturele instellingen in Alkmaar meedoen: Provadja/Yxie, Poppodium Victorie, Artiance, Kunstuitleen Alkmaar en Bibliotheek Kennemerwaard bieden ook mooie tegenprestaties aan! Inleveren van de pakketten kan alleen bij Theater De Vest op woensdag 29 december.

Vorig jaar zijn er 104 pakketten ingeleverd. De reacties van deze mensen waren ontzettend leuk. Zo kwamen er mensen met wel 3 of 4 grote kerstpakketten die er slechts 2 kaartjes voor terug wilden en een meisje kwam al haar kleine Sinterklaascadeautjes brengen, supertrots was ze. Laten we hopen op wederom een mooie opkomst en het liefst nog meer pakketten! Kijk hier voor de spelregels en de voorstellingen die wij aanbieden. Graag tot ziens op woensdag 29 december!

Ceda Lablans, medewerker marketing en sponsoring