vrijdag 17 juni 2011


PROGRAMMEREN!
Deze week rondde ik voor de derde keer een theaterprogrammering voor het seizoen 2011-2012 af. Eerst voor de locatie op Overstad, onze tijdelijke plek tijdens de voorgenomen grote verbouwing van Theater De Vest. Maar die huisvesting vond men bij nader inzien toch te duur. Dus werd besloten een seizoen uit te wijken naar buurthuizen en de Grote Kerk. Maar helaas, ook de voorstellingen en concerten daar kwamen grotendeels te vervallen toen de gemeenteraad besloot De Vest niet groots te verbouwen en het theater volgend seizoen gewoon open te laten zijn.

Opnieuw aan het programmeren dus, in de twee vertrouwde theaterzalen van onze eigen Vest. Eind april was het inmiddels en alle andere theaters in het land hadden hun brochures al bij de drukker liggen. Haast was geboden! Waren er nog wel voldoende interessante voorstellingen te krijgen? En de weekenddagen, die waren vast allemaal volgeboekt. Geluk bij een ongeluk was dat de twee voorgaande - inmiddels geannuleerde - programma’s nu als blauwdruk konden dienen. Wat volgde waren een paar hectische weken van bellen, mailen, onderhandelen, nog eens bellen, opnieuw mailen en weer bellen met impresariaten, producenten en gezelschappen om toch een evenwichtig, interessant, boeiend en amusant kwaliteitsprogramma samen te stellen.

En dan blijkt dat veel bespelers ons theater en ons publiek een warm hart toedragen. Karin Bloemen breidde haar toch al overvolle tournee met twee dagen uit, Paul de Leeuw koos Alkmaar als één van de plekken waar hij per se wilde spelen, Toneelgroep Amsterdam deed alle mogelijke moeite om met hun sterspeler Gijs Scholten-van Asschat alsnog naar De Vest te komen, voor Veldhuis & Kemper, Lenette van Dongen, Freek de Jonge en Javier Guzman vonden we nog een paar mooie zaterdagen, het Ro Theater had nog precies 1 dag over voor hun nieuwe familievoorstelling met Sanne Wallis de Vries en zo kan ik nog lang doorgaan. 200 voorstellingen konden wij – jeugdprogrammeur Marieke van Duin en ik – voor u selecteren waar wij van harte in geloven. Kwaliteit zoals u dat van ons gewend bent dus. En niet zonder trots kunnen wij hier melden dat het zelfs is gelukt alle weekenddagen te vullen! Nou ja, bijna alle…

Marijke van den Muijsenberg, Hoofd programmering en marketing

PS: een aantal voorstellingen staan al op onze website: het klassieke aanbod, een aantal reprises en sinds vandaag ook de familievoorstellingen! Het overige aanbod vindt u vanaf 24 juni ‘online’ en vrijdag 1 juli 08.00 uur start de verkoop.