dinsdag 4 mei 2010


DEFINITIEF ONTWERP...
De bezoekers van Theater De Vest merken nog niet veel van de komende verbouwing. Er is een prachtige expositie in de Randstadfoyer te zien en zo nu en dan publiceren we het laatste nieuws in onze nieuwsbrief, maar verder gaat het theaterleven als vanouds door. Achter de schermen gebeurt er echter des te meer!

Na schetsontwerp en voorlopig ontwerp zijn we nu bijna toe aan de afronding van het definitief ontwerp. Dat woord “definitief” roept soms wel gemengde gevoelens bij me op. Enerzijds de vaste zekerheid dat het nieuwe theater er komt maar soms ook de vraag of we wel aan alles gedacht hebben. Want definitief is definitief, tenslotte. Een selecte groep deskundigen, de top van de theaterbouw in Nederland, bereidt de plannen samen met ons voor en dat geeft een prettig gevoel van zekerheid. Zij weten als de beste wat er komt kijken om een complex gebouw als een theater te bouwen en hoe belangrijk het is dat het gebouw buitengewone uitstraling en allure krijgt. Langzaamaan wordt zichtbaar hoe het er straks uit gaat zien. Alles nog op papier natuurlijk: tekeningen, lijsten, programma’s en prachtige 3D-foto’s. Bijna iedere dag komt er nieuw materiaal binnen dat steeds meer in detail gaat. Zo nu en dan wordt er “virtueel” nog wel een wandje verplaatst of een ruimte verschoven, maar de aandacht gaat inmiddels steeds meer uit naar de invulling: “waar komen straks de rolstoelplaatsen in de nieuwe zaal, waar de regieplek en hoe zijn de zichtlijnen en het zitcomfort?” Stuk voor stuk belangrijke onderwerpen die de volle aandacht vragen en krijgen.

Door in te zoomen op al die afzonderlijke onderdelen van het plan verlies je soms het overzicht over het geheel. Je blik zit vastgeklonken aan die ene plek die misschien toch nog anders moet. En soms opeens is er weer even de ruimte om naar het grote geheel te kijken en overvalt me regelmatig een overweldigend gevoel: het wordt werkelijk prachtig!

Peter Blaauboer
Directeur

PS: Graag nodigen wij u uit om op dinsdagavond 18 mei om 19.15 uur kennis te nemen van het prachtige, definitieve ontwerp van Theater De Vest. Aanmelden kan heel eenvoudig door een e-mail te sturen naar devest@alkmaar.nl o.v.v. 18 mei, uw naam en het aantal personen. Wees er snel bij, want vol = vol!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten