woensdag 15 december 2010

GEEN TIJDELIJK THEATER
Tot onze grote spijt heeft het college van burgemeester en wethouders besloten dat de tijdelijke huisvesting van Theater De Vest op Overstad niet door zal gaan. In een persbericht van de gemeente Alkmaar wordt dat besluit toegelicht. De programmering voor het tijdelijke theater in De Hallen was al zo goed als rond, waardoor nu veel voorstellingen geannuleerd zullen worden. Lees meer op onze website.

Wilt u reageren op het genomen besluit? Dan kan dat op deze Blog. Click hieronder op REACTIES en deel uw mening met ons. Heeft u geen persoonlijk account, dan kunt u voor anoniem kiezen.

10 opmerkingen:

  1. Gemiste kans om van Overstad iets moois te maken voor Alkmaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is buiten guur. En de komende theaterseizoenen zal dat niet minder zijn in Alkmaar. Publiek en medewerkers: hou de moed erin. Gelukkig is 1,5 jaar zo voorbij...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een misser...

    Is het geen mogelijkheid om met de gehele verbouwing te wachten tot een beter cultureel klimaat? Ik denk niet alleen aan tijdelijke huisvesting, maar ook aan teruglopend theaterbezoek en de BTW-verhoging...
    Afbreken is nu eenmaal gemakkelijker dan opbouwen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De gemeente Alkmaar heeft de zoveelste financiele misser op haar geweten. Wel handje ophouden vanwege de inkomsten, maar er totaal niets voor willen doen. Het is gewoon een schande ! Veel mensen wijken nu uit naar Cool,De Beun en Castricum of Beverwijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind dit onbegrijpelijk en ik ben diep teleurgesteld.

    Juist in dit politieke klimaat, waarin de kunsten zoveel klappen krijgen, was ik er trots op dat de gemeente Alkmaar z'n nek durfde uit te steken. Het opbouwen van het tijdelijke theater zou een fantastisch statement geweest richting de landelijke politiek, wars van alle negativiteit jegens de kunsten. Zo zonde dat deze kans nu niet wordt gegrepen. Wat een verschraling van het culturele aanbod, wat een verschraling van de stad Alkmaar..

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Onbegrijpelijk, dat dit kan gebeuren. Theaterbezoekers zijn diep teleurgesteld in de Gemeenteraad van Alkmaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Schandalig dat de gemeente Alkmaar de cultuur vermoord.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wij zijn met onze vereniging ook uitgeweken naar Theater de Beun in Heiloo.. minder dan 5 kilometer bij De Vest vandaan en echt prima service door de Theatermanager. Er passen ruim 300 bezoekers in hun zaal en dat is voor ons ruim genoeg..

    BeantwoordenVerwijderen
  9. jammer,jammer.
    Zoals al eerder werd geschreven,..Alkmaarse gemeente slaat de plank weer behoorlijk mis.
    Wel de inkomsten opstrijken,maar geen moeite willen doen om vervangende ruimte te zoeken/aan te bieden.Onbegrijpelijk!

    BeantwoordenVerwijderen