vrijdag 18 januari 2013

EEN VOORUITBLIK OP DANS
Theater De Vest heeft een naam hoog te houden als theater waar moderne dans en ballet een goed podium wordt geboden, zowel in de lijst van de Grote Zaal, als op de vlakke vloer van de Kleine Zaal. Volgend seizoen krijgt dit genre, dat in Nederland op het allerhoogste niveau wordt beoefend, dus opnieuw de verdiende aandacht in de programmering. Een kleine greep uit het aanbod. 

Vanaf het bestaan van Theater De Vest komt Scapino Ballet Rotterdam met vrijwel al haar reizende voorstellingen naar Alkmaar. En met succes, want het gezelschap bouwde inmiddels een groot publiek op voor haar fraai gestileerde en vaak groots bezette producties. Volgend seizoen dus weer tweemaal Scapino, te beginnen in december met hun topper Pearl. Na de bekende Barok klassiekers, Perfect Skin en Rameau, maakt Ed Wubbe de nieuwe productie Pearl, live begeleid door het Combattimento Consort Amsterdam. Vorig seizoen al elders een hit, komend seizoen met de reprise in Alkmaar. Mis het niet! Verder in de grote zaal natuurlijk vaste bespelers als het Nederlands Dans Theater en Conny Janssen Danst. Conny Janssen bouwt haar spannende festivalvoorstelling How long is now om tot een reizende grote zaalproductie. Ook deze voorstelling wordt live begeleid, door de muzikanten van Alamo Race Track. 

 In de Kleine Zaal kijkt u van bovenaf op de voorstellingen. Bij moderne dans erg prettig, omdat het u een goed overzicht over de choreografie biedt. U kunt daar bijvoorbeeld kijken naar de productie Rocco van Emio Greco, inmiddels door de vereniging van Schouwburg en Concertgebouw Directies onderscheiden met een Zwaan voor de meest indrukwekkende dansproductie in 2012! Natuurlijk biedt Theater De Vest ook weer kansen aan nieuw choreografietalent. Voor volgend seizoen boekten wij een voorstelling van Joeri Dobbe, hét talent dat door het Korzotheater in Den Haag (hét theater voor de ontwikkeling van moderne dans in Nederland) ruimhartig is omarmd. Op dit moment wordt onderzocht of de nieuwe productie van het Groningse duo Club Guy & Roni in de Kleine Zaal gaat passen of dat we wellicht toch moeten uitwijken naar het podium van de Grote Zaal. De leden van slagwerkgroep Den Haag begeleiden deze productie en nemen met hun instrumenten al een behoorlijk deel van de vloer in bezit. We houden u op de hoogte!

Marijke van den Muijsenberg, hoofd programmering en marketing

Geen opmerkingen:

Een reactie posten