woensdag 9 januari 2013

PROEVEN!
De start van het nieuwe jaar biedt daarvoor een mooie horizon. Als eerste richten we ons op de Plein Zaal voor de periode dat de Grote Zaal verbouwd wordt. Veel van onze bezoekers zullen deze zaal al kennen door de goed bezochte inleidingen die daar plaatsvinden. De Plein Zaal heeft door haar grote ramen de prachtige Grote Kerk als backdrop. Over een mooie horizon gesproken! Hoe uitnodigend is het om in deze zaal een sfeervol (muziek)programma te beleven? En ondertussen te genieten van een drankje en culinaire hapjes? We gaan in mei zeker iets met deze café chantant setting doen.

Vanavond gaat het proefdraaien voor mij en mijn collega’s al beginnen. We gaan de voorstelling La Sirene zien. Een avondvullende voorstelling in nachtclubsfeer waarin het leven van Marlene Dietrich de rode draad vormt. Voor ons is het vast een inspiratiebron voor nog meer mooie Plein Zaal programma´s.

De Plein Zaal biedt voor mij ook zicht op de zomer. De 13e editie van Zomer op het Plein en de 2e editie van Zomer in de Mare komen er aan. We verlengen de zomer (en wie wil dat nou niet?!) door beide evenementen te spreiden. Zo starten we vooruitlopend op Zomer op het Plein begin juni al in De Mare met straattheater voor het hele gezin. Uitnodigende evenementen waaraan we met veel ambitie en animo werken zodat buren, bewoners en bezoekers van Alkmaar kunnen proeven van cultuur!

Henk Foekema, medewerker projecten

PS: Houd onze website in de gaten voor het programma vanaf april 2013 in de Plein Zaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten