vrijdag 12 februari 2010


RUIME STEUN VOOR THEATER DE VEST
Het was geen wedstrijd, maar de uitslag stemt niet minder tot tevredenheid: 30-5! De stemverhouding waarmee de Alkmaarse gemeenteraadsfracties gisteravond de toekomstplannen voor Theater De Vest ondersteunden.

Na jaren van voorbereiding, wikken en wegen, werd gisteren een punt gezet. Een punt die betekent dat Theater De Vest ingrijpend zal worden verbouwd en uitgebreid. In een tijd waarin bezuinigingswolken zich samenpakken mag dat een moedig besluit heten van bijna alle politieke stromingen in de gemeenteraad. Ik ben er vooral zo blij mee omdat het aantoont dat de koers die het theater vaart op brede steun mag rekenen. Een koers die je kunt omschrijven als gedegen en gedurfd, actueel en vernieuwend, in het hart van belangrijke ontwikkelingen in de podiumkunst. De Vest is van Alkmaar en Alkmaar heeft zich gisteravond zonder voorbehoud achter De Vest opgesteld. Alkmaar toonde al eerder ambitieus als culturele stad en die basishouding is gisteren nog eens herbevestigd.

Voor Theater De Vest betekent het besluit dat het afkalven van het aanbod dat de laatste jaren zichtbaar werd een halt wordt toegeroepen. In de nieuwe grote zaal is straks ruim plaats voor al het aanbod dat in Nederland reist. Van toneel tot dans, van opera tot musical. In de vlakke vloer zaal die al in 2000 werd gemoderniseerd geldt al jaren hetzelfde, met volop ruimte voor nieuwe theatermakers.

Kortom, donderdag 11 februari 2010 was een goede dag voor Alkmaar. Een mooiere start voor deze blog, waarin de medewerkers van Theater De Vest hun wel en wee gaan optekenen, kan ik me niet voorstellen.

Peter Blaauboer, directeur
.

1 opmerking: