maandag 22 maart 2010


THEATER IS LEUK!
Veel jongeren in onze stad zal het niet ontgaan zijn; als er mooie (jongeren)voorstellingen geprogrammeerd staan, komen onze theaterambassadeurs in actie! Met flyers, mooie woorden en aantrekkelijke extra’s proberen zij leeftijdsgenoten te enthousiasmeren voor spannende producties bij ons en in Provadja.

Twee weken geleden zat ik met de ambassadeurs om tafel om plannen te bedenken bij de voorstelling De infiltrant van De Varkensfabriek, die morgen in de Reaal Zaal gespeeld wordt. Onze ambassadeurs bedachten een waar totaalprogramma, met korte inleidingen, een quiz, een spel en een gesprek met de acteurs. De verwachting is dat zo’n 40 jongeren de voorstelling komen bekijken. Hun reacties schrijven de ambassadeurs na afloop op hun eigen site: www.theaterisleuk.nl.

Voor het volgende seizoen staan er ook weer een heel aantal jongerenvoorstellingen op het programma, die overigens ook zeker een aanrader zijn voor de volwassenen onder ons. Zo verheug ik me persoonlijk al erg op de komst van René Groothof (juist ja, de broer van) die een prachtige vertelvoorstelling zal brengen. Ook kijk ik uit naar de ontregelende voorstelling Het geheven vingertje van Jetse Batelaan. Het mag duidelijk zijn; jongerenvoorstellingen zijn er niet alleen voor zij die daadwerkelijk jong zijn, maar daarnaast ook voor iedereen die zich jong vóelt!

Marieke van Duin, medewerker educatie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten