woensdag 28 april 2010


LACH ER MAAR OM
Lachen, wat is dat eigenlijk? Op internet staan een aantal betekenissen, die eigenlijk allemaal op hetzelfde neerkomen: vrolijkheid, geluk, je blij voelen.

Lachen, het kan overal! Maar het theater is natuurlijk ook een aangewezen plek om te giechelen, brullen, gieren en schateren van de lach. En dan heb ik het niet alleen over het podium, maar zeker ook over de sfeer binnen Theater De Vest. Wie het pand binnenwandelt zal merken dat het hier niet saai is. Ik kan er maar één verklaring voor geven: we hebben uiteindelijk allemaal te maken met een ‘blij’ product, namelijk onze bezoeker een gezellige avond uit te bezorgen!

En het wordt nog leuker, want de maand mei is door Theater De Vest uitgeroepen tot de ‘Maand van de Lach’. Een maand met veel leuke, vrolijke en blije cabaret- en muziekvoorstellingen voor de lachebekjes onder ons. En dan volgt het brainstormen, één van de leuke dingen aan het werken met onze maandelijkse thema’s. Wat bieden we onze bezoekers aan extra activiteiten? ‘Moppentrommels’, ‘smileys’ en uitspraken van cabaretiers passeren de revue. Uiteindelijk besluiten we tot het organiseren van een heuse lachworkshop, onder leiding van lachcoach Maarten Vos. Zijn er op het podium voorstellingen en gebeurtenissen die aanleiding geven om te lachen, tijdens de workshop wordt geleerd om juist te lachen zonder reden. Compleet met ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Volgens Maarten zou iedereen die nog niet weet hoe zijn of haar lach klinkt de workshop eens moeten volgen. Een lachertje? Nee! Ik denk een serieuze bezigheid. Maar wel weer eens iets heel anders. Ook dat is theater!

Marja Elzinga, medewerker publiciteit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten