vrijdag 11 februari 2011


BELEVING
Met regelmaat organiseren we zogenaamde specials - varierend van het Peuterfestival tot de Week van de Liefde. Zo ook het Celtic Folk Festival op zondag 20 februari. Tijdens elke special is het onze intentie de beleving voor de bezoekers intensiever te maken door thema-inrichting, speciale catering en uitnodigende extra's zoals inleidingen, nagesprekken of extra optredens in de foyer. Kortom alles wat in artistiek opzicht en qua sfeerbeleving bijdraagt aan een zo optimaal mogelijke theaterervaring voor onze bezoekers.

Dat vraagt verdieping en voorbereiding. Zo overleggen we binnen de afdeling Programmering en Marketing over alle mogelijkheden waarbij de voorstelling(en) uiteraard het vertrekpunt vormen. Zo kun je in de Week van de Liefde in de foyer quotes lezen van acteurs/actrices uit enkele voorstellingen die betrekking hebben op de liefde. Uitnodigend, verleidend, verdiepend of verstrooiend. Ook lees je bijzondere korte verhaaltjes van bezoekers die hun passie voor theater willen delen en waarin zij de bijzondere momenten beschrijven waarin de vonk oversloeg. De quotes van acteurs en bezoekers komen symbolisch naast elkaar te hangen. Want in het theater draait alles om het contact tussen de maker en de ontvanger. Het contact tussen artiest en publiek. En de emoties of gedachten die dat tot gevolg heeft: een lach, traan, ontroering, troost, verwondering of verwarring?

Maar terug naar het Celtic Folk Festival. Een festival dat we dit jaar voor het eerst organiseren en waarvan we natuurlijk hopen dat het net zoveel succes heeft als onze andere thema's. Zondag 20 februari zijn er optredens in de foyer, presenteert The Claddagh, de vereniging Vrienden van Ierland, zich in de foyer en is er voor de liefhebbers een speciaal keltisch buffet en tussen de concerten door een whiskey-proeverij. Wij denken dat we met deze extra's alle zintuigen zullen prikkelen zodat uw theaterbezoek een zo compleet mogelijke ervaring wordt. We horen natuurlijk graag of dat gelukt is!

Henk Foekema, projectmedewerker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten