dinsdag 18 januari 2011


EEN THEATER VOL BLIJE KINDERKOPPIES
Op woensdag 26 januari hebben we weer het jaarlijkse Peuterfestival. Een dag vol voorstellingen voor iedereen vanaf 2 jaar en dus een huis gevuld met kinderen. Vanaf 9 uur ’s morgens is het ieder jaar weer een enorme drukte in ons theater en zie je drukke moeders en vaders die zich richting de garderobe begeven. Jasjes uit, mutsen af, sjaaltjes nog even verzamelen en afgeven maar. Dan kunnen de kinderen zich storten op de speeltuin in de foyer. Een gezellige drukte met allemaal blije kinderkoppies en hier en daar wat ‘ik wil ook meedoen-verdriet’, zoals dat hoort bij die kleintjes.

Ook deze keer zullen we weer vele kinderen verwelkomen, vaak voor hun eerste theaterervaring. We hebben een groot kabouterbos met paddenstoelen. De kinderen mogen de kabouters een handje helpen met hout sprokkelen, het bospad harken en nog vele andere kabouterklusjes. Sommigen houden van de drukte in de speeltuin, anderen kunnen er niet zo goed mee omgaan. Daarom zorgen we er deze keer voor dat niet alle speeltuinonderdelen bij elkaar staan. Zo zullen er ook wat rustige hoekjes zijn, voor de kinderen en ook voor de vaders en moeders.

En dan is het tijd voor de voorstellingen. Frank Groothof, Dirk Scheele, Pantalone en Kindertheater 4Hoog zorgen voor soms bijna woordenloze en vaak humoristische voorstellingen die ingaan op de belevingswereld van de peuters. Mijn jongste van bijna 3, die net haar eerste theaterervaring beleefd heeft met Sesamstraat, is er helemaal klaar voor. Nu alleen hopen dat ze niet op zoek gaat naar Ernie en Bert, want dat ze de volgende keer iets anders gaat zien in het theater dat snapt ze nog niet helemaal!

Ceda Lablans, medewerker marketing en sponsoring

PS: lees hier meer over het Peuterfestival

Geen opmerkingen:

Een reactie posten